trešdiena, 2022. gada 24. augusts

Spēka dziesmas un danči "Jaunās grīdas ballē"


 Projekta “Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā” ietvaros esam pabeiguši grīdas ieklāšanas procesu un esam gatavi to svinēt. 

Paldies Aktīvo iedzīvotāju fondam par skaisto grīdu skaistām tikšanās reizēm biedrībai. Un ne tikai biedrībai. Nākotnē šīs telpas esam paredzējuši arī īrēt un dot iespēju būt kopā tur arī citiem interesentiem.

Kā pirmie jauno grīdu iemēģina un Jaunās grīdas ballei šonedēļ “iesilda” Permakultūras dizaina kursa grupa, bet piektdien, 26. augustā, “Lejas Varicēnos” aicinām satikties visus mūsu atbalstītājus un cilvēkus, kuri vēlas tuvāk iepazīt biedrības darbu.

Labi padarīti darbi un vasaras beigas noteikti ir jānosvin. Tā kā mūsu biedrībai ir tuvas latviskās tradīcijas un vērtības, tad to svinēsim kā Lielās Māras dienu.

Šajā dienā daudzināja lopus, dziesmās apdziedot govis, kazas, aitas un lopkopību vispār. Cepa jauno rudzu maizi, kūla sviestu un gatavoja dažādus piena ēdienus.

Tādēļ viesus groziņā aicinām nest pašu audzēto vai vietējo zemnieku saražoto, īpaši godā ceļot pienu un maizi. 


Tā kā viesus gaidām daudz un dancošanu karstu, tad jaunajās telpās izdziedāsim spēka dziesmas, dejas un rotaļas turpinot zaļā pļavā. 


Meklējiet ērtākās kurpes, bikses un kleitas un pievienojieties mums 26.augustā plkst. 18.00.
 
Uz tikšanos!





Biedrības “Smiltenei un Latvijai” publicitāte un raksts tapis ar Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstu projekta  “Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā” ietvaros.