otrdiena, 2022. gada 11. janvāris

Turpinām stiprināt biedrības spējas piesaistīt finansējumu

Šī gada jūlijā “Smiltenei un Latvijai ” ieguva “Aktīvo iedzīvotāju fonda” atbalstu biedrības kapacitātes stiprināšanai caur projektu “Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā” .

Projekta mērķis ir stiprināt biedrības "Smiltenei un Latvijai" kapacitāti, meklējot dažādas līdzekļu piesaistīšanas stratēģijas un panākot lielāku biedrības atpazīstamību vietējā sabiedrībā, lai kļūtu mazāk atkarīgi no projektu finansējuma.

Novembris pagājis rosīgi, paplašinot kontaktus no citam biedrībām un daloties pieredzē par dažādiem līdzekļu piesaistes veidiem.


Vērtīgas sarunas gan attālināti gan klātienē notikušas ar Dzintru Zvejnieci no “Alūksnes un Apes novada fona” un biedrības “Alūksnes nevalstisko organizāciju atbalsta centrs “. Viņas bagātīgā pieredze katrā tikšanās reizē iedvesmoja idejām, kuras būtu piemērotas “Smiltenei un Latvijai “ kapacitātes stiprināšanā un ziedojumu piesaistē. Vairāku sarunu laikā radušies arī nākotnes plāni kopīgiem projektiem un sadarbībai ilgtermiņā, kā arī dalīšanās ar noderīgiem kontaktiem.


Kontaktus meklējām un atradām arī NVO nama organizētajā Rīgas un Vidzemes reģiona NVO pieredzes apmaiņas un tīklošanās konferencē. Kur dažādas organizācijas dalījās pieredzē kā sadarbojas

ar pašvaldībām un kā pašvaldības atbalsta NVO sektoru. Pieredzes apmaiņas un tīklošanās konferencē dzirdētie stāsti raisīja pārdomas, rosināja jaunas idejas un iedvesmoja turpināt darboties ikvienu tās dalībnieku. Pēdējie divi gadi pandēmijas laikā apturējusi daudzus projektus un pasākumus līdzekļu piesaistei, tādēļ šāda pieredzes apmaiņā bija ļoti noderīga un uzmundrinoša.



Tiešsaistes pasākuma laikā visiem dalībniekiem bija iespēja piedalīties Kontakttirgū, publicējot savu organizāciju kontaktus turpmākai savstarpējai saziņai. Tie, kas iesaistījās, noslēgumā piedalījās balvas izlozē, ko saņēma mūsu “Biedrība Smiltenei un Latvijai”.




Tā rosīgais novembris noslēdzās ne tikai ar jaunām idejām, sadarbībām un nākotnes plāniem, bet arī pārsteigumu no NVO nama, ko ar nepacietību gaidām biedrības juridiskās adreses pastkastītē.



Biedrības “Smiltenei un Latvijai” publicitāte un raksts tapis ar Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstu projekta  “Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā” ietvaros.