pirmdiena, 2024. gada 3. jūnijs

Meža terapijas pastaigas dalībnieki izzina sevi un mācās atrast iekšējo līdzsvaru



2.jūnijā saules pielietā meža laucītē satikāmies, lai kopā ar sertificētu Meža terapeiti Ingu Dreimani dotos vadītā pastaigā pa mežu un piedzīvotu Meža veldzi, kuras galvenie mērķi ir cilvēka veselības atjaunošanās un piederības nostiprināšana kā daļai no dabas. Meža veldze ir apzināta došanās un atrašanās dabā, lai uzlabotu labsajūtu ikdienā.

Šis noteikti nebija vienkārši pārgājiens, bet lieliska iespēja pabūt ar sevi, dabu sev apkārt, mācīties turēt fokusu un uzmanību gan uz skaņām, gan krāsām, garšām un smaržām dabā. Ļauties notikumam un būt pasīvam vērotājam un klausītājam. Pārsteidzoši, cik ātri tad paskrien vairāk kā divas stundas.

Pēc Meža veldzes nodarbību dalībnieki dalījās ar piedzīvoto un visi kā viens atzina, ka šāda terapija nepieciešama ikdienā, jo īpaši kopā ar terapeitu, kas deva uzdevumus, nodrošināja drošu terapeitisko telpu un palīdzēja satikties ar dabu. Atsauksmēs pēc nodarbībām dalībnieki, kā lielāko ieguvumu atzina praktiskos risinājumus, ko apguvuši , lai spētu arī ikdienā, pēc nodarbībām, atbrīvoties no stresa un atrast mieru,

- “Šo uztvēru kā ievadnodarbību. Man prasās kaut ko aktīvāku un dinamiskāku. Nodarbībās dzirdēto varēšu pielietot dodoties ikdienas pastaigās, apstāties, sajust, vērot, saklausīt...”

- “Sapratu, ka mežā svarīgākais ir lēnā pastaigā izbaudīt klusumu, kas īstenībā pilns ar tik ļoti daudzām skaņām. Laikam jau tas klusums ar savām skaņām arī visvairāk nomierināja un lika aizmirst ikdienas rūpes. Turpmāk man pašai jāatrod laiks sev, kuru varētu pavadīt dabā vai mežā, biežāk gūt sev mieru dabā.”

- “Praktisks veids kā iegūt mieru.”

Paldies pasniedzējai par vērtīgajām zināšanām un dalībniekiem par ļaušanos un uzdrīkstēšanos.

Vairāk par Meža terapiju var lasīt pasniedzējas blogā: https://ingadreimane.blog/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projekts "Meža veldzes labbūtības veicināšanai un stresa mazināšanai ikdienā", projekta numurs 23-09-AL10-A019.2205-000008. Finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA) , piešķirtais finansējums 675.00eiro. Līdzfinansēja Smiltenes novada pašvaldība 75 eiro. Apmācībās piedalījās 10 dalībnieki.