pirmdiena, 2024. gada 3. jūnijs

Marts biedrībā “Smiltenei un Latvijai”



Martā sanācām uz sapulci un plānojām vasaras darbus, jo cik tad vairs ilgi, un vasara klāt.

Sākām domāt par vasaras Marikas dienas koncertu, šogad to vadīt un mums palīdzēt uzņēmusies Zina Bērza. Ideju ir daudz, mākslinieki ir ļoti atsaucīgi un koncerts plānojas ļoti skaists.

Ar joni jau tuvojas ieplānotās izzinošās nodarbības Meža terapijā, Pasaku terapijā un “Sieviete- vesela un laimīga”. Arī Kokļu spēles meistarklašu noslēgums maijā jau vairs nav aiz kalniem. Tika sadalīti pienākumi un darāmie darbi.

Zaiga apņēmās datorrakstā pierakstīt vēl nepublicētos Marikas Svīķes dzejoļus, un dzejnieces dzejas cienītāji jau šogad varēs baudīt dažas vēl nedzirdētas rindas. Paldies viņai par to.


Pavasara saulgriežiem nākot, bijām Smiltenes sociālo pakalpojumu centrā “Īves” un kopā ar tā iemītniekiem izveidojām milzīgus puzurus no latvāņiem, kas tika iekārti lielajā ozolā blakus Marikas Svīķes kultūrvietai. Kopā mēs iegriezām gaismu un pavasari Vecajā parkā. Un puzuri radīja svētku sajūtu visiem, kuri svinēja pavasara saulgriežus kopā ar folkloras kopu “Rudzupuķe”

Marikas Svīķes kultūrvieta tikusi arī pie informatīvās plāksnītes un


turpmāk, gan iedzīvotāji, gan viesi varēs vairāk uzzināt par dzejnieci un kultūrvietas tapšanas procesu. Tika uzstādīta arī informācijas stends par Eiropas Lauksaimniecības fonda finansiālo atbalstu šīs vietas tapšanā. Paldies brīvprātīgajam Gunāram Bērzam un viņa mazdēlam Eduardam par piegriešanu, krāsošanu un naglošanu. Forši, ka viņi to visu izplānoja un izdarīja bez maksas.

Marts bija plānošanas mēnesis, lai jau maijā mēs varētu uzlādēties un izbaudīt augļus dažādos izzinošos pasākumus. Noteikti sekojiet mums sociālos tīklos un mājas lapā, lai pieteiktos uz kādu no tiem.

Tava biedrība “Smiltenei un Latvijai”