otrdiena, 2023. gada 3. oktobris

Pūtēju orķestrim "Smiltene" jauni dalībnieki un jaunas vestes

 


Labs nāk ar gaidīšanu, silts ar sildīšanu. Tā var teikt par visiem projektiem, kurus biedrība “Smiltenei un Latvijai” ir  rakstījusi kādam Smiltenes amatiermākslas kolektīvam tērpu iegādes finansējumam. 

Nu varam priecāties par to, ka ne tikai senioru koris “Mežābele” lepni nes novada vārdu


Vispārējos Dziesmu un Deju svētkos, bet arī Smiltenes Mūzikas skolas pūtēju orķestris “Smiltene” ticis pie jauniem tērpiem.

Jaunajā Meža parka estrādē

Kāpēc labs nāk ar gaidīšanu, silts ar sildīšanu? Parasti projekta rakstīšana aizņem kādu laiku. Tad jāgaida vai to apstiprinās? Jāplāno dizains. Jāizgatavo. Un tad beidzot ir sagaidīts. Ideja ir sasildīta, apmīļota biedrībā un amatnieku rokās un kļuvusi par tērpu, kas sildīs dalībniekus ne tikai fiziski, bet arī sirdī, jo radīs sajūtu par piederību novadam, kolektīvam un lielajiem kultūras notikumiem.




Projekta ideja radās un tika rakstīta, jo orķestra kolektīva dalībnieku skaits bija pieaudzis, un bija nepieciešams izgatavot papildus 10 vestes. Tika iesniegts projekts Abulas Lauku partnerībā (Vestes pūtēju orķestrim "Smiltene", 23-09-AL10-A019.2204-000012) , lai iegūtu finansējumu vestu auduma iegādei un šūšanai. Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA) piešķīra projekta realizācijai 1119.70 eiro. Projektu līdzfinansēja Smiltenes novada pašvaldība, īstenošanas vajadzībām piešķirot  128,04 eiro. Paldies viņiem par šo atbalstu, lai arī lauku reģionos amatiermāksla augtu un plauktu, lai cilvēki darbotos un izjustu piederības sajūtu.

Projekts pabeigts un dokumentācija nodota nesen, bet pūtēju orķestris “Smiltene”



jaunajās vestēs jau šovasar modināja Smiltenes iedzīvotājus Smiltenes pilsētas svētkos, pabija lielajā Dziesmu un Deju svētku estrādē un koncertēja Andrejsalā pūtēju orķestru lielkoncertā.

Novēlam, lai jaunās vestes dalībniekiem silda miesu, sirdi un priecē acis. Lai vadītājam Pēterim Vilkam izdotos piesaistīt jaunus dalībniekus arī turpmāk un gaidīsim nākošos koncertus ar pūtēju orķestra “Smiltene” dalību.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projekts “Vestes pūtēju orķestrim "Smiltene"”, projekta numurs 23-09-AL10-A019.2204-000012. Finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA) , piešķirtais finansējums 1119.70 eiro. Līdzfinansēja Smiltenes novada pašvaldība 128,04 eiro.