ceturtdiena, 2022. gada 9. jūnijs

Smiltenei un Latvijai maija aktualitātes

Maijā turpinājām darbu ar Inesi Bošu pie biedrības ziedojumu vākšanas plāna izstrādes Aktīvo iedzīvotāju fonda projektā "Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā ".  Procesā bija daudz diskusiju un jautājumu pašiem sev. Kā lai definē biedrību, kura pastāv divdesmit gadus un ir darbojusies tik daudzos projektos un jomās? Kā lai definē to tā, lai ikviens Latvijas otrā galā saprastu par ko mēs degam, un ko mēs darām?

 Pie biedrības vērtību definēšaas rakstiski mums vēl jāpiestrādā. Bet jau tagad ir skaidrs, ka vērtības par kurām degam mēs ir svarīgas visur Latvijā, jo meklējot pieredzi atradām Liepājas biedrību "Radi vidi pats" un gandrīz vienlaicīgi viņi uzrunāja arī mūs.  

 Tādēļ maija sākumā satikāmies, lai runātu par identitāti, kura mainās cauri gadiem, daudzveidību darbībā, jaunu biedru piesaisti un lietām, kas mums rūp. Viņi bija ieradušies biedrības “Smiltenei un Latvijai” mājvietā “Lejas Varicēnos” patalkot, un pie kūkas ar sirsniņu savstarpēji dalīties pieredzē.

 Kādēļ kūka ar sirsniņu? Jo tā parāda, ka mīlēt var ne tikai romantiski un  ģimeniski, bet arī darbu, ko dari. Mēs katrs savā Latvijas malā mīlam dalīties ar zināšanām un aicinām iedzīvotājus aktīvi iesaistīties savas apkārtnes uzlabošanā, un priecājamies par kopā būšanu savās biedrībās. Paldies viņiem par ideju vētru un darbiņu kartupeļu dārzā.

 Maija vidu ar skaņu un labestību piepildīja otrais ziedojumu vākšanas koncerts Marikas Svīķes piemiņas kultūrvietas izveidei “Seko tauriņiem!” Grundzālē. Jaunradītas un jau popularitāti iemantojušas dziesmas ar dzejnieces vārdiem izdziedāja Smiltenes novada mūziķi un viesi. Paldies māksliniekiem par nesavtīgo ieguldījumu un Grundzāles kultūras nama saimei par uzņemšanu. Un lielākais paldies visiem skatītājiem, kuri ziedoja. Koncertā tika saziedoti 473,56 eiro.

Maijs ir bija arī laiks, kad ne tikai lūkojāmies nākotnē, bet atskatījāmies paveiktajā un notika biedru kopsapulce. Priecājāmies, ka par spīti Covid ierobežojumiem, mūsu biedri bijuši radoši un 2021. gadā realizējuši pat piecus seminārus un pasākumus, kuros kopā piedalījušies 206 interesenti.

Maija beigas un jūnija sākums pagāja gatavojoties Eiropas Solidaritātes korpusa Brīvprātīgo grupas projektam «Enerģija mums apkārt», kas notiks jūlijā.  Tajā jaunieši no 18- 30 gadiem, kurus  uztrauc klimata pārmaiņas un kuri vēlas apgūt ilgtspējīgas dzīves metodes, varēs iepazīt atjaunojamo enerģiju, permakultūru, mājas lapas dizainu un citas vērtīgas iemaņas. Tā būs lieliska iespēja atrast domu biedrus no Latvijas un citām valstīm, izzināt jauno un dalīties pieredzē. Interesenti vēl var pieteikties līdz 16. jūnijam aizpildot anketu: https://ej.uz/EnergyCall.

Maija beigu jaunums ir arī 28. maija talkā gandrīz ieliktā grīda. Paldies Aktīvo iedzīvotāju fondam caur kuru atbalstīto projektu "Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā" grīdas segums iegādāts. Lai nākotnē biedrībai  būtu vieta lieliskiem pasākumiem un kopā būšanai.

Simtiem paldies visiem talciniekiem par piedalīšanos, jo īpaši Gatim un Normundam par plānošanu un shēmošanu grīdas ieklāšanas procesā.


Informējam, ka vēl neieklāta palikusi puse telpas, tādēļ ja kāds mūsu atbalstītājs ar celtniecības iemaņām ir gatavs iesaistīties lūdzam sazināties ar Līgu. Būsim priecīgi par zinošiem prātiem un čaklām rokām. 
Lai visiem lustīga līgošana! 

Lielajā vasaras skrējienā jūnijā esam ieplānojuši arī mirkli sev un latviešu tradīcijām, kuras tik ļoti cienām un mīlam. Tādēļ visi laipni gaidīti Smiltenē, Līgo kalnā, 20. jūnijā izbaudīt kopienas sajūtu un latviskus saulgriežus ar folkloras kopu “Rudzupuķe”

Lai visiem lustīga līgošana!

Biedrības “Smiltenei un Latvijai” publicitāte un raksts tapis ar Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstu projekta  “Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā” ietvaros.