sestdiena, 2024. gada 28. septembris

Flokšu talka Marikas Svīķes kultūrvietā

 

Aicinām uz flokšu talku!

Pirmdien 30.09.2024 plkst. 17.30 Marikas Svīķes kultūrvietā norisināsies Flokšu talka.

Flokšu talkas iniciatores ir grundzālietes selekcionāre Ērikas Trifanova un audzētāja Jana

Melbārde.

Šovasar ar biedrību “Smiltenei un Latvijai” sazinājās selekcionāres Ērikas Trifanovas darba turpinātāja, audzētāja,  Jana Melbārde, vēloties dāvināt šīs šķirnes stādus Marikas Svīķes kultūrvietai. Jo šķirnei, kas radīta godinot dzejnieces dzīvi un darbu, noteikti jāzied un jāsmaržo šajā vietā.

Smarža, vasara, tauriņi, bites un krāsas ir tas, kas iedzīvotājiem saistījās ar Mariku Svīķi, apkopojot idejas par to kādai jābūt kultūrvietai. Un tādu skaistu, smaržīgu un vieglu selekcionāre radījusi arī īpaši Marikai Svīķei veltīto flokšu šķirni “Marika”.

Uzrunājām Smiltenes novada pašvaldības teritorijas apsaimniekošanas speciālisti Unu Raiskumu. Un viņa uzreiz atbalstīja šo iniciatīvu un piekrita, ka tik skaistai dāvanai un īpašam veltījumam noteikti ir jāaug dobēs blakus Taurenim.

Viņa arī aicina iedzīvotājus, kuri vēlas, uz Flokšu talku nest zemās sīpolpuķes – krokusus, muskates, sniegpulkstenīšus, narcises, lai kopā padarītu Marikas Svīķes kultūrvietu vēl ziedošāku un skaistāku.

Paldies selekcionārei par šo skaisto šķirni “Marika”, Janai Melbārdei par ierosinājumu un dāvinājumu  un Smiltenes novada pašvaldībai par atsaucību, lai jau nākošo gadu mēs visi varētu priecāties par šo rozā skaistumu, apmeklējot Veco parku un Marikas Svīķes kultūrvietu.

 

Tiekamies jau pirmdien!