pirmdiena, 2023. gada 12. jūnijs

Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu!

 

Pasaulslavenais  rakstnieks P. Koelju ir teicis: “Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu. “ Bet mēs zinām, ka,  lai pasaule varētu palīdzēt, vēlēšanās vienmēr ir jāizsaka skaļi.

Tad nu tagad mēs to darām. Meklējam pieaugošo velosipēdus, karsta ūdens sildītāju sākot no 100l tilpuma un siena vai salmu ķīpas. Varbūt kādam mūsu atbalstītajai/am šīs lietas stāv bez pielietojuma un  ziedojot var tām dot otro dzīvi.

Apņemamies būt rūpīgi un gādīgi saimnieki un nodrošināt  aizraujošu un jēgpilnu otro dzīvi.

Kāda būs šī dzīve?

Siena vai salmu ķīpas priecēs Marikas Svīķes kultūrvietas apmeklētājus 22.jūlija koncertā. Tas paredzēts, kā dzejas un dziesmu pikniks pļaviņā uz segām un plediem. Bet saprotam, ka ne visiem koncerta apmeklētājiem tik zema pozīcija būs ērta. Pļaviņas virsma nav gluda un zeme salīdzinoši mīksta, tas ļaus krēslus uzstādīt tikai dažās vietās. Tāpēc meklējam siena vai salmu  ķīpas, lai vecāki cilvēki un cilvēki, kuriem veselība neļauj apsēsties tik zemu, varētu baudīt koncertu ar prieku.


Siena vai salmu  ķīpām nav jābūt svaigam, tās var būt arī vecākas. Galvenais, lai tās nejūk ārā un pilda sēdēšanai paredzēto funkciju.






Matračus, segas, spilvenus un gultas veļu. Lai varētu piedāvāt nakšņošanu biedrības mājvietā meistarklašu, nometņu un apmācību dalībniekiem, mums nepieciešamas atbilstošas gultas vietas. Priecāsimies par gultas veļu no dabiska materiāla. 

Ziedotie velosipēdi  vasarās vedīs jauniešus no dažādām Eiropas valstīm izzināt Smiltenes pagastu, Bilsku, Smilteni, mēru muižu, Niedrāju un Spicieri. Tie dos iespēju viņiem būt neatkarīgiem un nokļūt līdz ezeram vai pilsētai neprasot mums, lai viņus aizved. Un mēs taču visi zinām, cik svarīga šajā vecumā ir neatkarība!

Mums šobrīd  jau ir daži velosipēdi, taču ne pietiekamā daudzumā un kādam no grupas vienmēr jāpaliek mājās. Bet kopīga vietu izpēte veido tik skaistas atmiņas par Latviju un saliedē!

Sildītājs tiks izmantots izglītojošā darbā, jo taps pievienots pie prototipa, kas uzstādīts, lai


parādītu saules enerģijas izmantošanu ūdens uzsildē. Tā kā visi prototipi ir praktiskai lietošanai, tad tas, protams, arī  nodrošinās mūsu viesus ar silto ūdeni un komfortu. Jo šajā gadsimtā esam gatavi atteikties no daudzām lietām, kad dodamies ārpus mājas, taču silta duša noteikti nav to skaitā!:)

Iespējams, tieši tavā šķūnī, pagalmā vai bēniņos skumst kāda no šīm lietām un gaida īsto brīdi, lai sāktu dzīvot savu Otro, aizraujošo dzīvi.

Par ziedojumiem rakstīt raksti mums Messenger vai zvani Līgai 26555539

Tava “Smiltenei un Latvijai”