otrdiena, 2021. gada 29. jūnijs

Uzsākta ziedojumu vākšanas kampaņa, pasākumu vietas - vides objekta izveidei, Marikas Svīķes piemiņai

Biedrība “Smiltenei un Latvijai” uzsākusi ziedojumu vākšanas kampaņu , lai radītu vietu, kas godinātu Mariku Svīķi, viņas mūžu un darbus. 

Pati dzejniece bija ļoti daudzpusīga, un arī šo vides objektu un pieguļošo teritoriju  biedrība un tuvinieki vēlas redzēt tādu, bez ierastā pieminekļu smaguma, ar plašāku pielietojumu. Vietu, kur satikties, baudīt dzeju, mūziku un mākslu un rīkot nelielus pasākumus.

Vides telpu, kurā atjaunot sirsnīgo un skaisto Marikas dienas koncertu tradīciju.  

Smiltenes novada pašvaldība jau šim mērķim ir atvēlējusi Vecā parka nogāzi pie Klusās takas, tādēļ ziedotāji jau tagad var aplūkot un priecāties par šo apkārtni, un sapņot par to kā tā mainīsies.  

Biedrība arī aicina jebkuru dalīties ar idejām un jau esošu vides objektu piemēriem, kas ļaus ātrāk atrast īsto mākslinieku, kas spēs šo projektu realizēt. 

Visus, kas vēlas godināt Marikas Svīķes piemiņu un palīdzēt vides objekta un tā teritorijas tapšanā, aicinām ziedot - SMILTENEI UN LATVIJAI BIEDRĪBA, reģ.nr. 40008065607, IBAN: LV39UNLA0050024690335 ar norādi- Marikas Svīķes kultūras vietas izveidei.