ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Noslēdzies apmācību cikls “Sieviete- vesela un laimīga!”

 


Biedrība “Smiltenei un Latvijai” realizējusi apmācību cikla “Sieviete- vesela un laimīga!” nodarbības.

Paldies Zanei Vormai par lieliskajām nodarbībām. Tik žēl, ka tās nu ir beigušās. Nodarbību laikā pasniedzēja sniedza teorētiskās un praktiskās zināšanas. Gūtās zināšanas sievietes varēs izmantot, lai ikdienā nostiprinātu savu veselību un uzlabotu dzīves kvalitāti. 

Bija tiešām interesanti un tik brīnišķīga sieviešu grupa. Tik daudz bija nezināmā un noklusētā gan par sievietes fizioloģiju, gan baudu, gan veselību, kas tagad kļuvis zināms. Un, protams, paldies arī visām dalībniecēm par jautājumiem un atklātību šajā ceļā, jo tikai tā varējām runāt par tiešām nozīmīgo.

Paldies arī projekta finansētājiem, jo šajās  mācībās par sievietes reproduktīvo veselību un iegurņa pamatnes muskulatūru varēja piedalīties ikviena sieviete neatkarīgi no materiālā un sociālā stāvokļa. Apmācību ciklu noklausījās dažāda vecuma sievietes, no 30 līdz 70 gadiem, un arī jaunās māmiņas, kurām bija īpaši interesanti uzzināt par to kādi vingrinājumi ir ieteicami pēcdzemdību periodā, kā rūpēties par rētām un atjaunot baudu intīmās attiecībās. Šo visu noklausoties daža laba dāma, kam bērni jau lieli, bēdīgi nopūtās un skumji vaicāja Zanei, kur gan viņa bijusi agrāk? 

Taču pasniedzēja visas mierināja, ka trenēt iegurņu muskulatūru nav par vēlu nevienā vecumā, tāpat kā rūpēties par savu baudu un intīmo labsajūtu. Vajag tikai sākt un rezultāti būs. 

Esam priecīgi par vērtīgajām zināšanām, ko sievietēm sniedzis šis kurss, kas ļaus viņām turpmāk būt veselākām un laimīgākām.  

Pasākumu organizēja biedrība “Smiltenei un Latvijai” sadarbībā ar biedrību “Abulas lauku partnerība” un Lauku atbalsta dienestu. Finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (899.10 eiro), līdzfinansē Smiltenes novada pašvaldība (99.90 eiro).

......................................................................................................................................................................

Projekta Nr. 24-09-AL10-A019.2205-000004 “Sieviete- vesela un laimīga!”