ceturtdiena, 2023. gada 29. jūnijs

Maija un jūnija aktualitātes biedrībā “Smiltenei un Latvijai”




Maijs pagāja rīkojot  Arheoloģisko tērpu nometni, sazinoties ar iesaistītajām pusēm par Marikas Svīķes kultūrvietas izveidi un skulptūru tajā, kā arī iesniedzot pēdējos dokumentus Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu “Aktīvi, zinoši un atpazīstami Smiltenes novadā”, pabeidzot šo projektu.

Jau jūnijā varējām baudīt maijā paveiktā darba saldos augļus. Marikas Svīķes kultūrvietā jau ievilkta elektrība, celiņa upe skaisti aizlīkumo līdz vietai, kur stāvēs taureņa skulptūra un apkārt nolīdzinātā zeme gaida lietu, lai tajā sazaļotu zālīte. Staigājot pa šo vietu jau nevaram vien sagaidīt, kad tiks iestādītas puķes, un apkārt lidos arī īsti taureņi.

Arī lielais darbs pie Arheoloģisko tērpu nometnes atnesa prieku par paveikto ne tikai biedriem, bet arī katram nometnes dalībniekam. Katrs aizgāja mājās ar savu darinājumu - kreklu, rotu, zābakiem vai cellaini un ,protams, jaunām zināšanām un iedvesmu darbu turpināt.

Šajās dienās vēlreiz sapratām, ka cilvēkiem ir ļoti svarīgas latviskās tradīcijas, un viņi labprāt tās izzina


un turpina saudzēt, ja vien praktiskā un vienkāršā veidā viņiem tiek dota iespēja tās apgūt.

Nenorimstoši turpinās ne tikai darbs pie Marikas Svīķes kultūrvietas izveides, bet arī pie atklāšanas koncerta tajā. Vēlreiz aicinām rezervēt 22. jūnijā pēcpusdienu, lai baudītu dzeju un dziesmas ar Marikas Svīķes vārdiem un mūziku.

Jau tagad zināms, ka tā tiešām būs bauda katrai gaumei, jo dalībnieku pulks būs plašs- Dace Purvlīce, Inga Lazdiņa, Jānis Žagariņš, Viktors Tilčiks, grupa “Zeļļi”, ansamblis “Iedvesma”, Latvijas meža darbinieku vīru koris “Silvicola” un jauktais koris “Pakalni”


Tā kā koncerts notiks pļaviņā, ērtākai pasākuma baudīšanai aicinām ierasties ar saviem plediem, segām, vai saliekamiem krēsliem. Bet par koncertu vairāk runāsim jau jūlijā.

Uz tikšanos

“Smiltenei un Latvijai”











Projektu finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai. Projekts 22-09-AL10-A019.2201-000006 “Dzejnieces Marikas Svīķes piemiņas un kultūras vietas izveide Smiltenes Vecajā parkā” Finansējums 19904.46 eiro. Līdzfinansē Smiltenes novada pašvaldība 2000 eiro.