piektdiena, 2023. gada 30. jūnijs

Aicinām uz Marikas Svīķes kultūrvietas atklāšanu

22. jūlijā plkst.16.00, Marikas dienā ar dzeju un dziesmām tiks atklāta Marikas Svīķes kultūrvieta, Smiltenē, Vecajā parkā.

Tajā piedalīsies mākslinieki, kuriem sirdī tuva dzejnieces daiļrade, un kuri izpilda dziesmas ar viņas mūziku un vārdiem - Dace Purvlīce, Inga Lazdiņa, Jānis Žagariņš, Viktors Tilčiks, grupa “Zeļļi”, ansamblis “Iedvesma”, Latvijas meža darbinieku vīru koris “Silvicola” un jauktais koris “Pakalni”.

Lai realizētu iedzīvotāju rosināto iniciatīvu par piemiņas kultūrvietu dzejniecei Marikai Svīķei, noiets garš, darbīgs un izaicinājumiem pilns ceļš.

Paldies ikvienam, kas dalījās ar idejām, ziedoja, sacerēja dziesmas, rakstīja projektus, zīmēja skices un rīkoja koncertus. Paldies katram, kas mūs uzmundrināja šajā ceļā, kas iedvesmoja radīt vietu, kurā ar vieglumu un prieku atcerēties Mariku Svīķi un baudīt mūziku un dzeju.

Tādēļ arī koncerta nosaukumam izvēlēti vārdi - “Tu esi iedvesma”. Lai vēlreiz atgādinātu, ka ikdienā mēs katrs kādam esam iedvesma, taču reizēm to nemaz nepamanām.

 

Tiksimies jau drīz!

Biedrība "Smiltenei un Latvijai"


Projektu finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai. Projekts 22-09-AL10-A019.2201-000006 “Dzejnieces Marikas Svīķes piemiņas un kultūras vietas izveide Smiltenes Vecajā parkā” Finansējums 19904.46 eiro. Līdzfinansē Smiltenes novada pašvaldība 2000 eiro.