svētdiena, 2018. gada 20. maijs

Projekts "Skolu dārzi Latvijas simtgadei" tuvojas noslēgumam


Sējas laiks beidzas, toties sākas laiks plaukšanai. Četrās Latvijas skolās šogad veidotie skolu dārzi uzsākuši augt un plaukt un četru skolu bērni uzsākuši dārzus kopt un augļus gaidīt.
Ikšķiles Brīvās skolas projekts "Skolu dārzi Latvijas simtgadei" ar LVAF atbalstu ir noslēdzies, bet dārzi turpinās augt un nest ražu turpmākos gadus gan Ikšķilē, gan Bilskā, Preiļos un Drustos. Radīti Latvijā unikāli dārzu plānojumi, sadarbojoties ainavu arhitektiem ar permakultūras dizaina speciālistiem. Dārzkopības ekspertu padomi apkopoti e-žurnālā "
Skoludārzi.net" un projekta komanda aicina visus interesentus iepazīties ar tiem. 
Bilskas pamatskolā projekta laikā sācis tapt dārzs, kas nesīs augļus – iestādīti ābeles, bumbieres, ķirši, krūmmellenes, tapusi siltumnīca un bērniem nojumīte no kārkliem. Sperti tikai pirmie soļi uz plaukstošu un augļus nesošu dārzu, bet skolai ir nodots ar ainavu arhitektes un Permakultūras ekspertu palīdzību izveidots dārza plāns – atliek vien iesāktos darbus turpināt.
Projekta noslēgums tika svinēts Ikšķilē 1.jūnijāNoslēguma pasākumā bija iespēja iepazīties ar Ikšķiles Brīvās skolas dārzu un pieredzi skolēnu iesaistīšanā skolu dārzu veidošanā un uzturēšanā. Varēja iepazīties ar visu četru skolu dārzu plāniem, uzdot jautājumus ainavu arhitektei un permakultūras speciālistēm, kā arī iemācīties veidot kompostu un vēl piedevām labi pavadīt pirmo vasaras dienu!

Projekta koordinatore Bilskas pamatskolā
Līga Krūmiņa-Krīgere